Nieuws

Paarden, cultuur, culinair en muziek!

Traditiegetrouw begint de rally met een defilé op de historische Markt van Eersel. De deelnemers presenteren zich vanaf 10.00 uur aan de burgemeester van Eerse, speciale genodigdenl maar ook aan het ieder jaar weer talrijke publiek. Tijdens het defilé worden de deelnemers door een deskundige jury beoordeeld en worden een aantal deelnemers genomineerd voor een prijs in de categorie bestverzorgde Equipe dan wel Aanspanning. Na het defilé is op de Markt de start van de rally. Halverwege de route tussen Eersel en Postel krijgen zowel de paarden als de deelnemers bij de zogenaamde sherrypost even rust en is er gelegenheid om een consumptie te gebruiken. De paarden moeten echter voor een welverdiend zakje paardenbrok wachten tot in Postel. Voor de juryleden is deze rustplaats eveneens een geschikte plek om alle deelnemers nogmaals te bekijken.

Tussen 16.00 uur en 18.00 uur komen de deelnemers weer terug op de Eerselse Markt en ook dan is er volop publieke belangstelling. Op het gezicht van de deelnemers is soms vermoeidheid maar zeker ook voldoening te lezen want ieder jaar weer blijkt dat men bijzonder genoten heeft. Bij de finish krijgt iedere deelnemer een herinnering uitgereikt.

De startkaart die men 's morgens heeft gekregen wordt ingenomen en doorgegeven aan de rekenkamer. De gegevens worden verwerkt en omgezet in een uitslag. Om 19.30 uur worden in Sociaal Cultureel Centrum de Muzenval (Dijk 7) de prijswinnaars bekend gemaakt en komt er een einde aan een lange dag zowel voor de deelnemers, de comitéleden als de vele vrijwilligers die in touw waren
 

Paarden, cultuur, culinair en muziek!
Paarden, cultuur, culinair en muziek!

Schrijf in op onze Nieuwsbrief

© 2018 Stichting Hippisch Comité Kempenland  |    |  Home  |  Contact
Webdesign & CMS sponsored by We Provide